Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer

Stoereloer sloeg in de zomer van 2021 de handen ineen met  De Podiumschool en dbieb.  De jaarlijkse Stoereloer zomervakantieweek had dit jaar een bijzonder thema: Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer! Na ruim een jaar vol beperkingen gingen kinderen op zoek naar het vuur in zichzelf. Je kon kiezen uit 25 workshops gedurende de week. We pakten tijdens deze speciale editie extra uit, met naast beeldende kunsten ook workshops op de gebieden podiumkunst en multimedia. Bijvoorbeeld samen marionetten bouwen die tot leven komen. Of gloeiende draken. Of het karaktertje MiniMe spelen voor een blue screen.

Bedankt voor jullie enthousiaste deelname!!

 

Film

Filmmaker Vincent Schiphorst maakte een film van ongeveer 10 minuten van de kunstwerken en opnames die tijdens de activiteiten zijn gemaakt. Deze is op vrijdagmiddag 23 juli feestelijk in première gegaan! Met speciale technieken bracht hij bijvoorbeeld de gemaakte wezentjes tot leven, verwerkte de stemmetjes in de film en gebruikte gemaakte decors als achtergrond. 

 

Ook een zomerweek in Sneek!

En niet alleen vond er een zomerweek plaats in Leeuwarden. Ook in Sneek genoten kinderen van een week vol met workshops, in samenwerking met Cultuur Kwartier Sneek/Akte2 en Sociaal Collectief.

Aftermovie

En Pim Steemers maakte een mooie aftermovie van de zomerweek: een korte impressie.