Ons team

Onderstaande kunstenaars/ambachtslieden vormen het kernteam dat verantwoordelijk is voor de inhoudelijke, artistieke en didactische invulling van StoereLoer. Naast het kernteam worden tijdens de workshops van StoereLoer externe ambachtslieden aangetrokken die ambachtelijke werkwijzen introduceren bij de deelnemers. 

Hennie Broers

Nadat Hennie Broers in 1984 de studie Handvaardigheid en Textiele werkvormen aan de lerarenopleiding afrondde, heeft Hennie zich gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van sieraden. Ook geeft ze o.a. In het Fries Museum workshops zilver. De eerste broches en oorbellen maakte ze nog van rubber en hout, maar na het volgen van cursussen edelsmeden heeft ze de overstap naar zilver en goud gemaakt. Inmiddels heeft Hennie al enkele jaren haar meesterteken. In 2009 heeft Hennie de Cultuur Ondernemersprijs van het Noorden voor haar werk gewonnen. Website: nyello.nl.

Marsja van der Ven

Marsja van der Ven heeft zich ruim tien jaar gespecialiseerd in het maken van toegepaste kunst van hergebruikt materiaal. Ze werk voornamelijk met objecten van staal en blaast deze nieuw leven in door ze te vervormen en combineren, en herdefinieert hiermee de functie van de objecten. Marsja geeft ook kindercursussen. Waar zijzelf veel met staal werkt, heeft ze hier voor kinderen plastic als alternatief genomen. Het uitgangspunt is hierin voor de kinderen hetzelfde als zij heeft in haar eigen werk: vanuit bestaande voorwerpen iets nieuws creëren. Hierdoor leren kinderen anders naar vorm, functie en techniek kijken, kunnen vaste denkpatronen loslaten en hun creativiteit op de loop laten! Website: gemaaktdoormarsja.nl.

Marjan Beuker

In het werk van Marjan Beuker zijn verlangen en water voortdurend terugkerende thema’s. Water is volgens Marjan ‘een gek goedje met enorm veel verrassingen’. Het is veel dingen tegelijk; het is vormloos, het vangt licht, spiegelt, vertekend, is transparant. Bij haar roept water een verlangen op naar een lichte, wonderlijke, wereld waarin ze in zou willen stappen, pootje baden en eindeloos willen rond dwalen. Ze verwacht een nieuwe wereld die vol is van goedheid en liefde en vreugde. In haar werk zoekt ze naar mogelijkheden om deze nieuwe wereld vorm te geven. Hierbij gebruikt ze hergebruikt materiaal waarvan veel afkomstig is uit de medische wereld. Ze vindt het belangrijk dat kinderen/ volwassen kunst ervaren als iets unieks en als een uitdaging. Website: marjanbeuker.nl.

Reina Visser

Vanuit mijn vak als meesterbinder ben ik altijd bezig met het maken van constructies met natuurlijke materialen. Voor mijn opleiding bloemsierkunstenaar mocht ik mij, als voorbereiding voor mijn examenproject, richten op experimentele bouw en mijn eindwerkstuk heb ik gemaakt vanuit de paalwoningen van Piet Blom. Dat is al een tijdje geleden, maar ik ben toen langs vele projecten gereisd waaronder de bolwoningen, paalwoningen, maar ook woningen gebouwd met autobanden. Vooral dit laatste is geweldig.  Met kinderen heb ik veel projecten met bamboe bouwen gedaan. Alleen een handvol stokken en elastiek en je kunt de meest mooie bouwsels maken. Naast mijn werk als bloembinder en hovenier heb ik een atelier in de oude ambachtsschool in Leeuwarden en daar ben ik bezig met keramiek, vilt en plantaardige werken. Een deel van deze uren geef ik les aan volwassenen en kinderen. Website: reinavisser.nl

Mariese Schuurman

Mariese Schuurman is sinds de eerste editie van in 2013 projectleider van Stoereloer. Ze is als zelfstandig ondernemer werkzaam binnen de cultuursector: fondsenwerving, projectadvies, ontwikkeling en organisatie vallen binnen haar werkzaamheden. Daarnaast werkt ze als projectleider bij Akte2 in Sneek, waar ze onder andere cultuurprojecten voor het (basis)onderwijs coördineert. Website: marieseschuurman.nl