Geef je op voor de laatste Ypertje workshop!

Op 23 oktober kun je weer aan de slag voor de Ypertjes. Dit keer staat de workshop in het teken van rust en zorgen voor de natuur. Werken in het landschap betekent werken met de seizoenen. De kinderen verzamelen eerst zaden in het park. Daarna maken we slaap- en voederplekjes voor de dieren. Hiermee breiden we het Ypertjes dorp uit.

  • Tijdstip: 13:00-15:30 uur
  • Deelname: €7,50.
  • Locatie: Park Vijversburg (Swarteweisein 2 te Tytsjerk).

Achtergrond

Het nomadisch volkje Ypertje vindt na jarenlange omzwervingen in Park Vijversburg (in de volksmond "Bos van Ypey") een plek om hun bestaan op te bouwen in harmonie met de natuur. Bij het ontwikkelen en bouwen hebben ze hulp nodig van de kinderen! Tijdens drie verschillende workshoprondes in juni, augustus en oktober 2021 help jij de Ypertjes hun bijzondere wereld vormgeven.

Op 5 juni jl. gaven de kunstenaars van Stoereloer workshops in Park Vijversburg voor kinderen vanaf 6 jaar. Met natuurlijke materialen, gekke gereedschappen en technieken bouwden maar liefst zestig kinderen natuurhuizen voor de Ypertjes. De stonden een tijd tentoongesteld in het Theekoepeltje in het park. Daarna kregen de huisjes een vaste plek in het bos.

Tijdens een workshop in augustus gingen de kinderen aan de slag met gekke kleuren, hoekige panelen en bijzondere ontwerpen. Daarmee krijgt het dorp een bijzonder karakter. Tussen de huizen door is het dorp in gericht met de kunstzinnige maaksels. Kun je de plek van de Ypertjes vinden in het bos? Kom je ook kijken?

Meer weten over Park Vijversburg?

Vijversburg is een historisch landgoed naast het dorp Tytsjerk, liggend in de twee gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel. Natuur en cultuur gaan samen in het park (ook bekend als het Bos van Ypey). Check de website voor meer informatie!