Honderden mensen bouwen mee

Waar word jij blij van in jouw eigen huis en omgeving die opeens zo klein geworden is? Dat is de zoektocht van dit project.

Samen maken we het GROOTSTE miniatuurhuis van Leeuwarden! Een ‘community’ project in een tijd dat we elkaar niet mogen zien lijkt haast onmogelijk maar wij hebben daar iets op bedacht! 

In ruim een week tijd hadden zich maar liefst 500 mensen opgegeven!

 

Hoe werkt het?

De deelnemers kregen een bouwpakketje thuis waar knutselmaterialen en tips in zaten om een een deel van een kamer te bouwen voor het miniatuurhuis. Na een tijdje haalden we het bouwwerk weer op. In eigen atelier maken de kunstenaars van Stoereloer van alle kamerdelen een groot miniatuurhuis!

En nu...?

Op dit moment zijn we hard aan het werk om het grote miniatuurhuis digitaal toegankelijk te maken. Hoe cool is dát: een kijkje nemen in 'jouw' kamer van het huis; die je samen met nog twee anderen deelt. Drie kamerdelen samen vormen namelijk één kamer. Alle kamers gestapeld, vormen samen het miniatuurhuis. Verrassing, wie jouw kamergenoten worden!

Als de tijd er klaar voor is zal het ‘grote’ huis met bijzondere verhalen te zien zijn in een publieke ruimte in Leeuwarden. Daar kunnen alle bouwers elkaar ontmoeten en verhalen uitwisselen over deze bizarre tijd.

Er zijn al heel wat leuke foto's gedeeld op Facebook en Instagram! Of check #miniatuurhuisleeuwarden en #stoereloer

En check de berichten in de pers!


Reacties

S.v.Wessel
2 jaar geleden

Naam voor de flat
LUCHTKASTEEL.

Els bouius
2 jaar geleden

Binneloere

Thea
2 jaar geleden

Leeuwarder kabinettenhuis
Huize marquete

Elske
2 jaar geleden

Ljouwertstee

Dorus
2 jaar geleden

Miniastoerhuis!

Reactie plaatsenMiniatuurhuis Boek

Met het bouwen van de flats, een website waar je in de kamers kunt kijken en binnenkort een bezichtiging om de flats ook fysiek te zien missen wij toch nog een essentieel onderdeel namelijk: de verhalen die bij de kamers horen.

 

Dat is de reden dat wij samen met jou een boek willen maken. Dit doen wij in samenwerking met ‘Dichter bij Leeuwarden’. Dichter bij Leeuwarden is een initiatief van woordkunstenaars die samen met jou het verhaal van jouw kamer op papier gaan zetten. In het boek komt een variatie aan verhalen van gedichten tot korte verhaaltjes van kunstenaars en van kijkvragen tot jouw verhaal. Voor dat laatste kun je je opgeven voor een workshop of je kunt de instructie voor het schrijven van een verhaal downloaden en jouw verhaal opsturen.

Schrijf je mee?