Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer

De zomerweek van Stoereloer vond plaats van maandag 12 juli t/m vrijdag 16 juli,  van 9:30 tot 12:30 uur. 75 kinderen per dag werkten samen aan allemaal kunstwerken!

Bedankt voor jullie enthousiaste deelname!!

Wil je ook in Sneek meedoen? Geef je dan op!!

Adres: Gonggrijpstraat 52 in Sneek

Film

Filmmaker Vincent Schiphorst maakte een film van ongeveer 10 minuten van de kunstwerken en opnames die tijdens de activiteiten zijn gemaakt. Deze is op vrijdagmiddag 23 juli feestelijk in première gegaan! 

Stoereloer sloeg in de zomer van 2021 de handen ineen met  De Podiumschool en dbieb.  De jaarlijkse Stoereloer zomervakantieweek had dit jaar een bijzonder thema: Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer! Na ruim een jaar vol beperkingen gingen kinderen op zoek naar het vuur in zichzelf. Ze konden kiezen uit vijf verschillende workshops per dag. We pakten tijdens deze speciale editie extra uit, met naast beeldende kunsten ook workshops op de gebieden podiumkunst en multimedia. Bijvoorbeeld samen marionetten bouwen die tot leven komen. Of gloeiende draken. Of het karaktertje MiniMe spelen voor een blue screen.

Filmmaker Vincent Schiphorst maakte vervolgens een artistieke (surrealistische) eindfilm van de resultaten van de workshops. Met speciale technieken bracht hij bijvoorbeeld de gemaakte wezentjes tot leven, verwerkte de stemmetjes in de film en gebruikte gemaakte decors als achtergrond. 

En psssst... In Sneek organiseren we ook een Stoereloer variant voor kinderen uit Súdwest Fryslan. Ben jij diegene of ken jij diegene? Geef je dan op!