Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer

Stoereloer, De Podiumschool en dbieb slaan de handen ineen en organiseren een maakproject waar jij tijdens creatieve workshops jezelf èn de ander kunt verrassen!

De jaarlijkse Stoereloer zomervakantieweek heeft dit jaar een bijzonder thema: Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer! Na ruim een jaar vol beperkingen ga je op zoek naar het vuur in jezelf. Je kunt kiezen uit vijf verschillende workshops per dag. We pakken tijdens deze speciale editie extra uit, met naast beeldende kunsten ook workshops op de gebieden podiumkunst en multimedia. Bijvoorbeeld samen marionetten bouwen die tot leven komen. Of gloeiende draken met robotvleugels. Of het karaktertje MiniMe spelen voor een blue screen.

Filmmaker Vincent Schiphorst maakt vervolgens een artistieke (surrealistische) eindfilm van de resultaten van de workshops. Met speciale technieken brengt hij bijvoorbeeld de gemaakte wezentjes tot leven, verwerkt de stemmetjes in de film en gebruikt gemaakte decors als achtergrond. 

Ben je benieuwd naar het programma? Houd de website in de gaten, binnenkort presenteren wij deze!

 

Wanneer?

Van maandag 12 juli t/m vrijdag 16 juli. Je mag 1 ochtend komen, maar ook alle dagen.

Tijdstip: 9:30-12:00 uur. 

Hoe geef ik me op?

Nog eventjes geduld. Begin juni kun je je opgeven via deze pagina!

Voor wie?

Alle kinderen tussen de 6 en 13 jaar kunnen meedoen aan Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer.

Wat kost het?

Deelname is gratis. Je kunt een vrijwillige donatie doen als je dat kan missen.

Waar vindt het plaats?

De workshops zijn verspreid in en rond de Oude Ambachtsschool (Cornelis Trooststraat 48, Leeuwarden) en op de locatie dbieb (Blokhuisplein 40, Leeuwarden). Door in kleinere groepjes over meerdere locaties te werken, houden we het coronaproof.

De workshops en film

Je kunt één workshop kiezen per dag (keuze uit vijf verschillende workshops per dag). De workshops zijn los te volgen. Daarnaast worden de gemaakte werken gebruikt als ingrediënten voor een film! Je werkt dus tegelijkertijd mee aan het decor, of de stemmetjes, of de wezentjes die tot leven komen, of... 

Begin juni staat het programma online!

 

Vrijwilligers gezocht! 

Wij zijn altijd op zoek naar leuke creatieve vrijwilligers. Om te helpen met de workshops, met limonade schenken... noem maar op. Stuur een mail naar info@stoereloer.nl als je ons team wilt komen versterken!