Bouw je mee?

Er komt een nomadisch volkje in Park Vijversburg wonen! Ze komen van ver. De Ypertjes zoeken na jarenlange omzwervingen een plek om neer te strijken en hun bestaan op te bouwen in harmonie met de natuur. Ze denken dat het park, in de volksmond "Bos van Ypey" in Tytsjerk, de ideale plek voor hen is. Bij het ontwikkelen en bouwen hebben ze echter wel hulp nodig van de kinderen! Tijdens drie verschillende workshoprondes in juni, augustus en oktober help jij de Ypertjes hun bijzondere wereld vormgeven.

De natuurhuisjes

Op 5 juni gaven de kunstenaars van Stoereloer workshops in Park Vijversburg voor kinderen vanaf 6 jaar. Met natuurlijke materialen, gekke gereedschappen en technieken bouwden maar liefst zestig kinderen natuurhuizen voor de Ypertjes. De stonden een tijd tentoongesteld in het Theekoepeltje in het park. binnenkort verhuist het dorp naar een (nu nog) geheime plek in het bos. Op die plek worden in augustus en oktober vervolgworkshops gegeven.

Workshops op 10 augustus!

De huisjes hebben inmiddels een permanente plek in het bos gekregen met een speciale route ernaartoe. De Ypertjes hebben nu opnieuw de hulp van kinderen nodig om hun plek in het bos nóg interessanter te maken! Tijdens een toffe workshop ga jij aan de slag met gekke kleuren, hoekige materialen en bijzondere ontwerpen. We gaan nu geen huisjes bouwen. Maar juist het dorp een bijzonder karakter geven. Tussen de huizen door richten we het dorp verder in met kunstzinnige maaksels. 

  • Tijden: 9:30-12:00 uur of 13:00-15:30 uur.
  • Deelname: €7,50.
  • Locatie: Park Vijversburg (Swarteweisein 2 te Tytsjerk).

Vervolgactiviteiten in de herfst

Op 16 oktober kun je weer aan de slag voor de Ypertjes. Dit keer staat de workshop in het teken van rust en zorgen voor de natuur. Werken in het landschap betekent werken met de seizoenen. De kinderen gebruiken het park om zaden en bloemen te verzamelen, en de moestuin, de boomgaard van het park en de magische bloemenweide hebben een rol. We breiden het dorp bijvoorbeeld uit met slaap- en voederplekjes voor de dieren.

Meer weten over Park Vijversburg?

Vijversburg is een historisch landgoed naast het dorp Tytsjerk, liggend in de twee gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel. Natuur en cultuur gaan samen in het park (ook bekend als het Bos van Ypey). Check de website voor meer informatie!