Bouw je mee?

Dit voorjaar komt er een nomadisch volkje in Park Vijversburg wonen! Ze komen van ver. De Ypertjes zoeken na jarenlange omzwervingen een plek om neer te strijken en hun bestaan op te bouwen in harmonie met de natuur. Ze denken dat het park, in de volksmond "Bos van Ypey" in Tytsjerk, de ideale plek voor hen is. Bij het ontwikkelen en bouwen hebben ze echter wel hulp nodig van de kinderen! 

... en ben je benieuwd hoe het Ypertje eruit ziet? Nog even geduld, binnenkort stelt hij zich aan je voor!

Geef je op voor de workshop op 5 juni

Op 5 juni geven de kunstenaars van Stoereloer twee workshops in Park Vijversburg voor kinderen vanaf 6 jaar. Er is geen maximum leeftijd. Met natuurlijke materialen, gekke gereedschappen en technieken bouwen de kunstenaars samen met de kinderen huizen voor de Ypertjes. Tezamen vormen de huizen een creatief dorp. Eerst worden de huisjes een tijdje geëxposeerd in het theehuisje in het park. Na een poosje verhuist het dorp naar een (nu nog) geheime plek in het bos. 

 

Je kunt kiezen uit twee workshoprondes

  • Ronde 1: 9:30-12:00 uur
  • Ronde 2: 13:00-15:30 uur

Deelname kost €7,50.

 

Vanaf zaterdag 12 juni worden de huisjes geëxposeerd in het theehuisje van het park. Leuk als je komt kijken!

Vervolgactiviteiten in de zomer en herfst

Op 10 augustus en 16 oktober kunnen kinderen meedoen aan vervolgworkshops. De huisjes hebben dan een permanente plek in het park gekregen.

In augustus onderzoeken de kinderen hoe kunstdorp zich verhoudt tot de natuur. Net als bijvoorbeeld de paarse boomhut in het park, ontworpen door de Duitse kunstenaar Tobias Rehberger, of de bijzondere beplanting op de heuvels, hebben kunst en landschap een wisselwerking op elkaar. Hoe kunnen kinderen daar op inspelen? En het dorp laten versmelten – of juist vervreemden van de natuur?

In het najaar staat de workshop in het teken van rust en zorgen voor de natuur. Werken in het landschap betekent werken met de seizoenen. De kinderen gebruiken het park om zaden en bloemen te verzamelen, en de moestuin, de boomgaard van het park en de magische bloemenweide hebben een rol.

Meer info