Stoereloer Apparatoer

Wat hebben we tussen 18 en 22 juli 2022 een fantastische zomerweek beleefd met vele kinderen uit Leeuwarden en omstreken!

 

Kinderen in de gemeente Leeuwarden gaan al tien jaar iedere zomer met professionele kunstenaars aan de slag tijdens de creatieve week van stichting Stoereloer.

Het doel is om kinderen in de zomertijd te vermaken en hen in aanraking te brengen met kunst, ambachten en duurzaamheid. Alle kinderen zijn welkom, ook kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, want de zomerweek is gratis.

Het idee achter de zomerweek is kinderen bewust te maken van duurzaamheid. We leven in een wegwerpmaatschappij en Stoereloer wil kinderen leren hoe je op een creatieve en duurzame manier met spullen om kunt gaan. Daarnaast komen kinderen tijdens deze zomerweek vaak voor het eerst in aanraking met een ambacht.

De kunstenaars van Stoereloer bedenken ieder jaar een speciaal programma. Oude apparaten worden gedemonteerd en kinderen maken met materialen als blik, ijzer, hout en doek nieuwe objecten. Zoals een flipperkast, fototoestel, wasdoek of oplossingsrobot. De activiteiten vinden jaarlijks plaats in de eerste week van de zomervakantie.

Onderstaande video's laten een impressie van de zomerweek 2022 zien en ook zes verschillende reclamefilmpjes die kinderen zelf maakten tijdens de workshops, om hun zelfbedachte product aan te prijzen.

Vrijwilligers gezocht! 

Wij zijn altijd op zoek naar leuke creatieve vrijwilligers. Om te helpen met de workshops, met limonade schenken... noem maar op. Stuur een mail naar info@stoereloer.nl als je ons team wilt komen versterken!