Mini kunstroute voor kinderen

Op zaterdag 18 december organiseert Stoereloer de mini-kunstroute ‘Broekzakkunst'. In Winkelcentrum Bilgaard (pand tegenover de Action) kunnen kinderen tussen 12:00 en 15:00 uur toveren met licht. Kinderen maken met een bijzondere techniek een creatieve blauwdruk van objecten die ze in hun broekzak hebben. Steentjes, sleutels, snoep… De werken van alle kinderen tezamen vormen een draaiend mobile dat gedurende langere tijd geëxposeerd wordt in het winkelcentrum. Ook krijgen de kinderen een eigen kunstwerk mee naar huis.

'Broekzakkunst’ wordt geheel coronaproof uitgevoerd: de route loopt langs vier creatieve tussenstops door het winkelpand en eindigt bij een magische machine waarmee je 3D-objecten naar platte beelden transformeert. Iedere 10 minuten mag er een nieuw koppel naar binnen, eventueel met een volwassene. De kinderen komen door de voordeur binnen en gaan er via de achterdeur weer uit. De kunstroute door het pand duurt maximaal een half uur. De kunstactiviteit vindt mede plaats dankzij stichting Kunstpromotie Leeuwarden en deelname is gratis. Je hoeft je van te voren niet op te geven.

Trekhaak

Stoereloer heeft een mobiele werkplaats waarmee we langs verschillende wijken en dorpen in de gemeente Leeuwarden trekken. Op elke plek bouwen we samen met bewoners aan een kunstwerk voor de wijk! Wij nemen alle materialen mee en de wijk zorgt voor deelnemers en een goede locatie. Samen timmeren, zagen, schroeven en snijden we alle onderdelen voor het kunstwerk en zetten we dit in elkaar. Daarna verhuizen we het kunstwerk naar een plek waar het een tijd kan blijven staan, bijvoorbeeld op het veldje bij een buurthuis. Meedoen is gratis en voor alle leeftijden.

 

De volgende wijken en dorpen doen al mee!

  • Bilgaard
  • Binnenstad Leeuwarden
  • Stiens
  • Valeriuskwartier
  • Oldegalileën & Bloemenbuurt
  • Vrijheidswijk

 

Het werkt het?

  1. Organiseer een meeting met een groepje uit de wijk. Wij komen dan langs om te vertellen over project Trekhaak.
  2. Tijdens de vergadering kiezen we een onderwerp, spreken we de dag af dat we komen met onze mobiele werkplek en maken we praktische afspraken.
  3. Jullie krijgen van ons een promopakketje. Hierin zitten flyers, posters, buttons etc. Die kunnen jullie geven aan mensen in de wijk/dorp.
  4. Op de dag zelf staan wij klaar op het afgesproken tijdstip en plaats, om er samen een feestelijke dag van te maken!

 

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar info@stoereloer.nl