Kom je binnenkijken?

Het Miniatuurhuis is nu te bezichtigen in het glazen paviljoen van Park Vijversburg! Vanwege corona is dat gedeelte van het park alleen open op zondagen van 11:00 - 17:00 uur. Je kunt het paviljoen tot en met 24 januari bezoeken. Het huis bestaat uit tien flatgebouwen en allemaal magische kamers met allemaal een eigen verhaal. Deze verhalen zijn gebundeld in een boek dat via deze website gekocht kan worden!

Digitaal het huis doorlopen?

Je kunt ook een digitaal kijkje nemen in het grote miniatuurhuis. Alle 500 ingeleverde kamerdelen hebben geleid tot tien flats met bijzondere namen. Benieuwd in welke flat en op welke verdieping jouw kamer is gekomen? Neem een kijkje in het het miniatuurhuis!

Miniatuurhuis Boek

Samen met platform 'Dichter bij Leeuwarden’ hebben we een boek van het Miniatuurhuis gemaakt. Dichter bij Leeuwarden is een initiatief van woordkunstenaars die samen met de deelnemers de afgelopen zomer de verhalen 'achter' de kamers op papier heeft gezet. In het boek is een variatie aan gedichtjes, korte verhaaltjes van kunstenaars, kijkvragen en de eigen verhalen van de 'bouwers' te lezen. De teksten zijn samen met foto's gebundeld in een boek.

Naast de Leeuwarders die hebben meegebouwd aan het Miniatuurhuis, en ook een bijdrage hebben geleverd voor het boek, schreven de volgende woordkunstenaars mee: Henk Dillerop, Mees van Rijswijk, Christa Niklewicz, Melvin van Eldik, Kristie Wierda, Jan Ketelaar, Marijke Huisman, Madoc, Sannemaj Betten, Ralph Kooistra, Bram Bolten en Marco Klüte

Bestel het boel 'Dwalen door Kamerverhalen'

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.