Kom je binnenkijken?

Welkom in ons huis! “Ons” betekent het huis van 500 kinderen, volwassenen en ouderen uit Leeuwarden en omgeving die samen hebben gebouwd aan het grootste Miniatuurhuis van Leeuwarden. Samen presenteren wij de kamers die we hebben gebouwd in Coronatijd, apart- maar toch samen. 

 

Tijdens de ‘intelligente’ lockdown die op startte op 23 maart 2020, moesten we thuis blijven en waren we aangewezen op die 'kleine' ruimte. Maar samen zaten we in hetzelfde schuitje en onze fantasie ging onverminderd door. Iedereen kreeg een tas met bouwmaterialen, waarmee je een kamerdeel kon maken. Niet waarheidsgetrouw maar juist een kamer van je dromen. Alle kamerdelen zijn samengevoegd en vormen een enorm huis vól verhalen. Ga je mee dwalen door de kamers? Neem een digitaal kijkje in het het miniatuurhuis!

www.miniatuurhuis.nl

 

Nu ook een miniatuurhuis in Dublin!

In navolging van het miniatuurhuisproject Leeuwarden, zijn we een samenwerking aangegaan met Stoneybatter Youth Service in Dublin. Zij hebben op hun beurt het project invulling gegeven en de tentoonstelling Little Houses wordt ergens in de week van 12 oktober geopend in het National Museum of Ireland!!

Miniatuurhuis Boek

Samen met platform 'Dichter bij Leeuwarden’ hebben we een boek van het Miniatuurhuis gemaakt. Dichter bij Leeuwarden is een initiatief van woordkunstenaars die samen met de deelnemers de afgelopen zomer de verhalen 'achter' de kamers op papier heeft gezet. In het boek is een variatie aan gedichtjes, korte verhaaltjes van kunstenaars, kijkvragen en de eigen verhalen van de 'bouwers' te lezen. De teksten zijn samen met foto's gebundeld in een boek.

Naast de Leeuwarders die hebben meegebouwd aan het Miniatuurhuis, en ook een bijdrage hebben geleverd voor het boek, schreven de volgende woordkunstenaars mee: Henk Dillerop, Mees van Rijswijk, Christa Niklewicz, Melvin van Eldik, Kristie Wierda, Jan Ketelaar, Marijke Huisman, Madoc, Sannemaj Betten, Ralph Kooistra, Bram Bolten en Marco Klüte.

Bestel het boek