Honderden mensen bouwen mee

Waar word jij blij van in jouw eigen huis en omgeving die opeens zo klein geworden is? Dat is de zoektocht van dit project.

Samen maken we het GROOTSTE miniatuurhuis van Leeuwarden! Een ‘community’ project in een tijd dat we elkaar niet mogen zien lijkt haast onmogelijk maar wij hebben daar iets op bedacht! 

In ruim een week tijd hadden zich maar liefst 500 mensen opgegeven!

 

Hoe werkt het?

De deelnemers kregen een bouwpakketje thuis waar knutselmaterialen en tips in zaten om een een deel van een kamer te bouwen voor het miniatuurhuis. Na een tijdje haalden we het bouwwerk weer op. In eigen atelier maken de kunstenaars van Stoereloer van alle kamerdelen een groot miniatuurhuis!

En nu...?

Op dit moment zijn we hard aan het werk om het grote miniatuurhuis digitaal toegankelijk te maken. Hoe cool is dát: je drukt op de digitale deurbel en kunt een kijkje nemen in 'jouw' kamer van het huis; die je samen met nog twee anderen deelt. Drie kamerdelen samen vormen namelijk één kamer. Alle kamers gestapeld, vormen samen het miniatuurhuis. Verrassing, wie jouw kamergenoten worden!

Als de tijd er klaar voor is zal het ‘grote’ huis met bijzondere verhalen te zien zijn in een publieke ruimte in Leeuwarden. Daar kunnen alle bouwers elkaar ontmoeten en verhalen uitwisselen over deze bizarre tijd.

Er zijn al heel wat leuke foto's gedeeld op Facebook en Instagram! Of check #miniatuurhuisleeuwarden en #stoereloer

En check de berichten in de pers!


Reacties

S.v.Wessel
8 dagen geleden

Naam voor de flat
LUCHTKASTEEL.

Els bouius
15 dagen geleden

Binneloere

Thea
17 dagen geleden

Leeuwarder kabinettenhuis
Huize marquete

Elske
18 dagen geleden

Ljouwertstee

Dorus
18 dagen geleden

Miniastoerhuis!

Reactie plaatsen