Miniatuurfiguur Leeuwarden/Dublin

Welke mooie boodschap wil jij graag aan de wereld meegeven? Maak een miniatuurfiguur die dit uitbeeldt. 

Maar liefst 300 mensen reageerden op deze oproep en bestelden een kunstpakketje van Stoereloer! Inmiddels is het maximale aantal bereikt.

Je figuurtje wordt bijzonder door de pose of door dat wat je zelf toevoegt. Waar word je blij van en wat gun jij de ander?, is de vraag. Een groot hart in je handen. Of een appeltaart. Een muziekinstrument, een jasje in de regenboogkleuren of een vrolijke radslag?

Jouw kunstpoppetje wordt onderdeel van een groot kunstwerk in het National Museum of Ireland!

Informatie voor de makers!

In het opgaveformulier heb je aangegeven waar je je kunstpakketje op gaat halen tussen 19 en 23 april. Check voor de zekerheid nog even de locatie, datums en tijdstippen waarop je terecht kan!

 

Nadat je je pakketje in huis hebt, kun je aan de slag! Gebruik basismateriaal uit het doosje. Maak het nog leuker door eigen spulletjes toe te voegen.

  1. Maak met ijzerdraad de vorm van jouw miniatuurfiguur (maximaal 10 cm lang). Belangrijk: hou onderaan 3cm EXTRA draad over, daarmee bevestigen wij jouw kunstpoppetje in het grote kunstwerk.
  2. Modelleer het lijf met aluminiumfolie om het ijzerdraad. Tip: plak bijgeleverd vloeipapier om het lijf om ‘huid’ te maken.
  3. Maak met klei het hoofd. Geef deze karakter!
  4. Zet je poppetje in een pose.
  5. Kleed hem/haar aan en voeg iets toe waar je zelf blij van wordt.

 

Stop je creatie nadat het af is in het doosje en breng deze tussen 9 en 13 mei naar het afleverpunt. Daarna gaat jouw miniatuurfiguur op reis naar Dublin! Op 21 mei worden de Leeuwarder poppetjes samengevoegd met kunstpoppetjes van Ierse deelnemers. Samen vormen zij de bevolking van een grote kunstwereld geplaatst in het National Museum of Ireland. Jij ziet online hoe je een plek krijgt in dit kunstwerk.

P.s. Je doosje krijg je na afloop weer terug met een mooie boodschap uit Dublin!

Check hier de inspiratievideo voor het maken van een basisfiguurtje! Het kunstpoppetje wordt speciaal door wat je zelf extra toevoegt!